Първа копка на най-големия завод за рециклиране на турбокомпресори от системата на “TURBOS HOET GROUP N.V.”.

С проведената на 20.08.2021г. първа копка, „Бараж Груп“ ООД започна изграждането на най-големия завод за рециклиране на турбокомпресори от системата на “TURBOS HOET GROUP N.V.”. Съоръжението ще разполага с  производствена част, складови площи и офиси.

На събитието присъстваха управителят на „Турбо Гарант“ ЕООД- Георги Загоров, главният изпълнителен директор на “TURBOS HOET GROUP N.V.”- Пийт Ваутерс, изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД- Антоанета Барес, изпълнителният директор на „Българската агенция за инвестиции“- Стамен Янев, както и управителите на „Бараж Груп“ ООД- Костадин Чуклев и Атанас Атанасов.

 „Турбо Гарант“ ЕООД е част белгийската компания “TURBOS HOET GROUP N.V.”, която се занимава с продажба, отдаване под наем и лизинг на тежкотоварни автомобили, прикачна техника и ванове (DAF, IVECO, FORD, DONGFENG, FIAT PROFECIONAL, FUSO, NISSAN и др.) в повече от 12 държави в Европа, продажба и рециклиране на турбокомпресори за леки и тежкотоварни автомобили и промишлени турбокомпресори, търговия с резервни части за леки и товарни автомобили и ремаркета и др.

Повече от 15 години групата развива дейност на българския пазар с компаниите “Турботракс България ООД” , която е официален представител на DAF за България и “Туброс Хют - България ООД, която се занимава с рециклиране и продажба на нови и употребявани турбокомпресори за автомобили камиони и промишлени приложения.

Предприятието ще се намира в с. Гурмазово, общ. Божурище, Индустриална зона. Общата площ на обекта е 14031 кв. м. В нея се включват: застроена площ на новата сграда и КПП- 2988 кв. м., РЗП- 3216 кв. м., озеленяване- 7772 кв. м. Предвидени са 37 паркоместа, 1 паркомясто за хора с увреждания, 1 паркомясто за електромобили и 4 места за велосипеди. Срокът за изпълнение е 8 месеца.